T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi

Novigado Projesi

Novigado Projesi

Avrupa Okul Ağı ile yürütülecek "Active learning and innovative teaching in flexible learning spaces-Novigado" adlı Erasmus + KA2 projesinde dört ülkeden hem politika düzeyinde hem de K12 okul düzeyinde kuruluşlar ile YEĞİTEK proje ortağı olarak yer almaktadır. Ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim çerçevesinde öğretmen-merkezli geleneksel sınıf uygulamalarından, yenilikçi öğrenme ortamları ve bilgi iletişim teknolojilerinin de desteğiyle okulların ve ilgili paydaşların 21. Yüzyıl becerilerinin gelişmesine katkı sağlayan aktif öğrenme uygulamalarını desteklemek projenin genel hedefidir.

Proje hakkında ayrıntılı bilgi için: https://fcl.eun.org/novigado

09-11-2021

Bakanlığımızı temsilen Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) ve üç ülkeden uluslararası kuruluşlar ile birlikte "Active learning and innovative teaching in flexible learning spaces - Novigado" adlı Erasmus + KA2 projesinde proje ortağı olarak yer almaktadır. Novigado projesinin genel hedefi, okulların ve ilgili paydaşların klasik, öğretmen merkezli sınıftan, yenilikçi öğrenme ortamlarının ve bilgi-iletişim teknolojilerinin yardımıyla aktif öğrenmeyi teşvik eden öğretim uygulamalarına geçmesini desteklemektir. 

Novigado projesi ile ilgili yapılan çalışmalar  : https://fcl.eun.org/novigado web sayfasından yayınlanmaktadır. 

Novigado projesi kapsamında okulların öğrenim süreçlerinde aktif öğrenme ortamlarına geçişinin desteklenmesi amacıyla öğretmenlerimiz tarafından gerçekleştirilen veya gerçekleştirilecek proje etkinliklerinde istifade edebilecekleri "Öğrenme Alanlarında Yenilik Rehberi" ve  "Aktif Öğrenme Referans Çerçevesi"  kaynak olarak hazırlanmıştır. 

Bu doğrultuda "Öğrenme Alanlarında Yenilik Rehberi" http://meb.ai/fXKAq9 bağlantısından; "Aktif Öğrenme Referans Çerçevesi" ise http://meb.ai/GjJBkG bağlantısından ulaşılabilmektedir.

Novigado projesi kapsamında geliştirilen ve aşağıda  "Öğrenme Alanlarında Yenilik Rehberi  ve "Aktif Öğrenme Referans Çerçevesi Programı doğrultusunda İl /İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine  bağlı okullarda görev yapan tüm öğretmenlerimize duyurulur....

 

 Öğrenme Alanlarında Yenilik Rehberi İçin tıklayınız: meb_iys_dosyalar/34/06/969693/dosyalar/2021_11/09221526_oa.pdf

Aktif Öğrenme Referans Çerçeve Program İçin tıklayınız: meb_iys_dosyalar/34/06/969693/dosyalar/2021_11/09221752_ao.pdf

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.11.2021 - Güncelleme: 09.11.2021 22:18 - Görüntülenme: 579
  Beğen | 1  kişi beğendi