İSTANBUL / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi

Yaşam İçin Felsefe

Okullarda kitaplarla sınırlandırılarak öğretilen bilim, klasik yaklaşımlardan oluşmaktadır. Bu nedenle çocuk ve gençlerde toplumsal düzeyde var olan durumu fark etme, değerlendirme, şimdi ve geleceğe ilişkin sorunlara çözüm önerilerini akılsal normlar çerçevesinde ifade edebilme, insan-dünya-bilgi çerçevesini derinlemesine bilmenin, sorgulamanın önemini kavrama, sorunlara, olgu ve olaylara çok yönlü olarak bakabilme, eleştirel düşünebilme becerilerinin kazandırılması önemlidir. Okullarda öğretilen felsefe dersinden farklı olarak öğrencilere soru sormayı, düşünme becerisini geliştirmeyi, sorgulamayı, merak etmeyi, eleştirel düşünmeyi ve düşündüklerini ifade edebilmeyi hedefleyen projemizde; felsefenin yaşam için ve yaşamın içinde yer alması gerekliliğinden yola çıkarak web 2 araçları yardımıyla P4C yöntemini uygulayarak çalışmalarımızı yürüteceğiz.

Yayın: 08.10.2021 - Güncelleme: 08.10.2021 14:44 - Görüntülenme: 455